Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Waar wordt een ondernemer met schulden geholpen?

Waar wordt een ondernemer met schulden geholpen?

Waar zou u aankloppen voor hulp bij uw schulden?

U klopt als particulieren en/of als ondernemer met schulden aan bij uw gemeente voor hulp bij uw financiële problemen. Uit recent onderzoek van de hogeschool Utrecht blijkt dat tienduizenden Nederlanders met financiële problemen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. De ondernemer met schulden zoals u wordt toch vaak buitengesloten. Uw onderneming zal eerst beëindigd moeten worden voordat u toegang wordt verleend tot de gemeentelijke schuldhulp. U kunt als ondernemer wel bijstand krijgen in de vorm van een lening (BBZ).

Als u al in de (problematische) schulden zit, is het niet verstandig om meer nieuwe schulden te maken. Dit lost niets op, maar houdt een probleem in stand of maakt het alleen maar groter. De onderneming beëindigen betekent dat er geen inkomen meer is en emotioneel een verdomd lastige keuze die niet zomaar wordt gemaakt.

De ondernemer met schulden en/of financiële problemen zoekt vaak veel te laat hulp en dan worden ze bij de gemeente ook nog van het kastje naar de muur gestuurd. Of nog erger, zonder oplossing naar huis.

De schulden niet oplossen is niet de oplossing

Het is verstandig dat er ook bij ondernemers met schulden naar elk individu gekeken wordt. Elke onderneming is anders, ieder heeft zijn eigen probleem, maar ook elke ondernemer is anders. Zijn uw schulden zakelijk of privé? Eén ding is zeker, financiële problemen geven veel meer sores. Denk aan lichamelijke klachten, vermoeidheid, sociaal isolement, nog meer stress.

Ondernemers en ZZP’ers raken in deze tijden vaker in financiële problemen en hebben dat niet altijd zelf in de hand. De crisis duurt te lang en eist voor steeds meer mensen zijn tol. U werkt als ondernemer nog een paar uur door om voldoende inkomen te genereren, maar soms is dit niet meer voldoende en lopen de schulden verder op. U raakt het overzicht kwijt. En dan? Het is belangrijk dat u als ondernemer met schulden en/of particulier ergens terecht kunt voordat de schulden problematisch worden.

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering helpt deze ondernemers Vooruit!

Door middel van een QuickScan wordt bepaald of uw bedrijf levensvatbaar is. We bekijken de mogelijkheden en wat de knelpunten zijn. We gaan werken vanuit een voor u opgesteld ‘plan van aanpak’, toegespitst op uw onderneming en rekening houdend met uw wensen. Bij ons weet u vooraf wat onze hulp per maand gaat kosten. We nemen het financiële beheer volledig van u over, zodat u de aandacht alleen hoeft te richten op waar u goed in bent en waar het allemaal om is begonnen. De ruimte die ontstaat in uw hoofd geeft nieuwe mogelijkheden en inzichten. Samen gaan we werken aan een financieel gezonde toekomst.

Bent u een ondernemer met schulden die maar net het hoofd boven water kan houden, maar weet u niet waar u naar toe kan? Wij van Vooruit Persoonlijke Bewindvoering maken graag tijd voor een gratis kennismakingsgesprek waarin we onze werkwijze verder aan u toelichten en kijken wat we voor u kunnen betekenen!

 

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons