Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering: wij voldoen aan de kwaliteitseisen!

Op dit moment is er in het nieuws veel te doen rondom bewindvoerders en budgetbeheerders, welke hun werk niet goed zouden doen. Maar wat is nu het verschil tussen een bewindvoerder en een budgetbeheerder?

Verschil tussen een bewindvoerder en budgetbeheerder

Een bewindvoerder wordt benoemd door de rechter en zijn werkzaamheden worden gecontroleerd door de rechtbank. Een budgetbeheerder benoemd zichzelf en wordt alleen gecontroleerd door de cliënt of wordt niet gecontroleerd. De werkzaamheden kunnen bijna hetzelfde zijn, maar de bewindvoerder heeft een minimum aantal taken welke bepaald worden door de rechtbank en de budgetbeheerder bepaald zijn eigen taken.

Wij van Vooruit Persoonlijke Bewindvoering zijn benoemd door de rechtbank en voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen.

Een professioneel bewindvoerder zoals Vooruit Persoonlijke Bewindvoering moet aan eisen voldoen om bewindvoerder te mogen zijn. De eisen waaraan wij moeten voldoen worden de kwaliteitseisen genoemd en zijn vastgesteld door de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Bij deze kwaliteitseisen kun je denken aan het bijscholen van alle medewerkers van Vooruit Persoonlijke Bewindvoering en hoe wij onze cliënten helpen en begeleiden. Of aan deze kwaliteitseisen wordt voldaan, wordt gecontroleerd door de rechtbank.

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering wordt elk jaar meerdere keren gecontroleerd door de rechtbank.

Rekening & Verantwoording

Om bewindvoerder te mogen blijven wordt Vooruit Persoonlijke Bewindvoering elk jaar meerdere keren gecontroleerd door de rechtbank. Er wordt gekeken of wij ons werk goed uitvoeren, verantwoord omgaan met de gelden van cliënten en nog steeds voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

De meest voorkomende manier waarop wij en alle andere bewindvoerders worden gecontroleerd gebeurt via de Rekening & Verantwoording. De Rekening & Verantwoording is een jaarlijks terugkerend verslag waarin onder andere uitleg wordt gegeven welke inkomsten er op de rekening(en) van de cliënt zijn binnengekomen en welke uitgaven er voor de cliënt zijn gedaan. Daarnaast wil de rechtbank weten, mochten er schulden zijn, wat er gedaan is aan het oplossen van de schulden.

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering zal altijd een persoonlijke afspraak maken met onze cliënten om de Rekening & Verantwoording te bespreken.

De Rekening & Verantwoording wordt voor verzending naar de rechtbank samen met de cliënt besproken. Deze wordt helemaal met onze cliënten doorgenomen en we maken graag tijd om eventuele vragen te beantwoorden.

Jaarlijkse controle op kantoor van bewindvoerder

Daarnaast wordt Vooruit Persoonlijke Bewindvoering gecontroleerd door de rechtbank. Er wordt jaarlijks gekeken of we nog voldoen aan de kwaliteitseisen, of we voldaan hebben aan de verplichte bijscholing en er wordt gekeken naar de kwaliteiten en gestelde eisen van onze medewerkers. Al onze bewindvoerders en overige medewerkers beschikken over een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Er vinden controles plaats op het kantoor van Vooruit Persoonlijke bewindvoering door onder andere een geregistreerde accountant. De accountant controleert de dossiers van cliënten en kijkt of cliënt- en organisatiegelden niet door elkaar lopen, want deze mogen natuurlijk nooit door elkaar gehaald worden.

Cliënten kunnen bij Vooruit Persoonlijke Bewindvoering online meekijken als extra controle op de bewindvoerder.

Zelf ook de controle!

Als extra controle op onze werkzaamheden en de gelden van cliënt, krijgt bij Vooruit Persoonlijke Bewindvoering elke cliënt een inlog. Hiermee kunnen zij hun eigen dossier inzien met de begroting, schuldenlijst en alle recente bankafschriften. De cliënt kan hiermee, naast de controle van de rechtbank, toezien of de bewindvoerder zijn werk goed doet.

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering is er voor iedereen die behoefte heeft aan hulp bij zijn financiën. Wij werken persoonlijk en denken graag in oplossingen! Wilt u ook Vooruit? Neem gerust contact met ons op, we maken graag tijd voor een geheel gratis kennismakingsgesprek.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan
Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons