Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Schuldenwijzer.nl maakt schuldenpositie overzichtelijk

Sinds kort kunnen mensen op de website Schuldenwijzer.nl snel en eenvoudig inzicht en actuele informatie krijgen over hun schuldenpositie. Met de DigiD kan er ingelogd worden op de website en kunt u alle beslagen die door gerechtsdeurwaarders zijn gelegd hier terugvinden. Denk hierbij aan beslag op loon, pensioen of op uw bankrekeningen.

Op Schuldenwijzer.nl is ook de beslagvrije voet zichtbaar. Dit is het vermogen waarop geen beslag mag worden gelegd om uw vaste lasten en boodschappen te kunnen blijven doen. De berekening van de beslagvrije voet is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de hoogte van uw huur en zorgverzekering en eventuele toeslagen.

De website is nog niet volledig, in 2020 wordt de informatie in de Schuldenwijzer uitgebreid met alle gegevens over schulden die bekend zijn bij gerechtsdeurwaarders, dus niet alleen de beslagen zoals nu het geval is. Op termijn hoopt de Schuldenwijzer het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), de Belastingdienst, het UWV en alle Nederlandse gemeenten te kunnen toevoegen aan het overzicht. De schulden die bij incassobureaus liggen zijn nog niet in de Schuldenwijzer opgenomen.

De Schuldenwijzer zorgt ook voor inzicht bij hulpverleners

Wanneer u gebruik maakt van hulpverlening voor uw financiën, kunt u ook uw hulpverlener machtigen om de informatie op de Schuldenwijzer in te zien. Zo krijgt de hulpverlener ook inzicht in de financiële positie en de schulden. Schuldhulpverleners kunnen op deze manier beter en sneller hulp verlenen, gerechtsdeurwaarders zien in welke situaties het geen zin heeft om een incassotraject op te starten. De mensen met schulden kunnen door de Schuldenwijzer beter beschermd en geholpen worden. De Schuldenwijzer is dus voor meerdere partijen gemakkelijk om overzicht te krijgen in uw financiële positie!

Heeft u al ingelogd op De Schuldenwijzer en is het voor u nog niet duidelijk hoe u uw financiële positie kunt verbeteren? Of liggen er meer beslagen dan u had verwacht en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij bekijken graag samen met u in een gratis persoonlijk gesprek hoe we ook uw financiën weer op de rit kunnen krijgen!

Vrijblijvend gesprek aanvragen
Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons