Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Het verhaal van Wim en Corry

Even voorstellen ...

Wij zijn Wim en Corry en wij zijn 67 en 68 jaar oud. Wij genieten dus al lekker van ons pensioen en we hebben hobby’s genoeg dus we vermaken ons wel! Wim kijkt graag films op de iPad en Corry helpt als vrijwilliger bij de zorgboerderij in de buurt.

Het verhaal van Wim en Corry:

We zijn in de schulden gekomen door het verhuizen van de ene woning naar de andere woning. We hebben toen dubbele huur en lasten moeten betalen en daardoor is het bij ons fout gelopen. Er was geen geld om de dubbele huur te betalen, dus toen ontstonden de schulden. Toen hebben we hulp gevraagd bij de voedselbank, die verwees ons door naar onze gemeente en daar hebben ze alles uitgezocht. Onze gemeente heeft ons daarna doorverwezen naar bewindvoering, eerst een andere bewindvoerder en daarna zijn we bij Vooruit Bewind gekomen.

We vinden dat Vooruit Bewind het goed voor ons regelt, alles gaat goed en als we vragen hebben of iets zouden willen, dan kloppen we gewoon bij ze aan. We willen bijvoorbeeld nieuwe gordijnen hebben en dat bespreken we dan gewoon of dat kan. We hebben al rond gekeken voor nieuwe gordijnen en dat kost veel geld, maar dat hoeft voor ons allemaal niet zo duur te zijn.

afbeelding Vooruit Bewindvoering

“We overleggen samen met Vooruit Bewind als we iets willen hebben, ze regelen het goed voor ons!”

Hoe gaat het over 3 jaar met Wim en Corry?

Over drie jaar wonen we nog steeds waar we nu wonen, ze moeten ons hier maar uit komen dragen. Wim is dan 70 jaar en Corry 71, dus als we de trap dan nog op kunnen is het goed hè. Maar we hebben geen trap, want we wonen gelijkvloers, dus dat hoeft al niet. Over drie jaar hebben we net als nu geen schulden, we sparen nu goed en Vooruit Bewind blijft dan onze bewindvoerder. Het is fijn dat het bewind alles voor ons regelt, zelf lukt ons dat niet meer. De post komt bij de bewindvoerder en wij gaan elk jaar lekker op vakantie, goed geregeld!

Nu gaat het goed met ons, we hebben geen schulden meer en we doen zuinig aan. We krijgen €75,- per week aan leefgeld en daar kunnen we gewoon van rondkomen. Als onze kinderen langskomen dan willen ze altijd boodschappen meenemen, maar dat hoeft niet want wij ‘braaien’ zelf wel alles in elkaar.

Benieuwd wat Vooruit voor u kan betekenen?

Tips van Wim en Corry

Als je schulden hebt, vraag dan alle instanties die je kunnen helpen om hulp.
Goed kijken wat er in de reclame is, dat scheelt veel geld.
Bij de supermarkten liggen in de onderste vakken de goedkoopste producten.
We kopen alleen de boodschappen die we nodig hebben en op het boodschappenlijstje staan, nemen niks mee wat niet op het lijstje staat.
We doen de boodschappen voor de hele week, niet elke dag een beetje. Zo kunnen we voordeelpakken kopen.
Bij sommige supermarkten kun je winkelen met een scanapparaat, dan weet je precies hoe veel je nog kunt uitgeven.
Wij wassen pas als de wasmachine en vaatwasser vol zit, geen halve wasjes want dat kost veel water.
We houden in de winter de warmte binnen door de gordijnen goed dicht te doen, dan hoeven we niet zoveel te stoken.
Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons