Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Het verhaal van Sjaan

Even voorstellen ...

Ik ben Sjaan, een alleenstaande moeder met twee kinderen en ik sta vrijwillig onder bewind. Ik woon in Helmond en heb ADHD.

Het verhaal van Sjaan:

Voordat ik bij Vooruit terecht kwam, zat ik bij het maatschappelijk werk. Via het maatschappelijk werk kwam ik bij een budgetbeheerder terecht, maar die vond ik niet goed dus dat werkte niet. Toen ben ik zelf mijn geldzaken gaan regelen en dat heb ik drie jaar alleen gedaan, maar ik kreeg wel woonbegeleiding.

Op een gegeven moment was ik klaar met de budgetbeheerder, omdat ze hun werk niet goed deden. Ik ben toen samen met het maatschappelijk werk gaan zoeken naar een nieuwe bewindvoerder. Ik had dat nodig omdat ik een lening had aangevraagd om schulden af te lossen die op mijn dak zijn gekomen en die ik zelf niet heb veroorzaakt.

“Dus ik blijf bij Vooruit want ze doen het goed en zo heb ik geen schuld”

Hoe gaat het nu verder met Sjaan?

Ik heb niets te klagen over Vooruit, ik ben zelf alleen soms een mopperkont. Als ik iets vraag aan Vooruit en het kan, dan kan het. Ik kan zelf ook inzien wat ze betalen en wat ze doen dus tot nu toe ben ik gewoon tevreden. Het is geen bewindvoering die “z’n eigen tes (broekzak) vult”.

Ik heb gezegd: ik hoef nu geen eigen rekeningen te betalen en het bewind geeft rust. Ik heb ook zware ADHD en beperkingen, maar kan alles wel zelf heel goed regelen. Ik betaalde altijd wel eerst de rekeningen en dan had ik geen leefgeld en dat kan ook niet, dus vandaar het vrijwillige bewind. Dus ik blijf bij Vooruit want ze doen het goed en zo heb ik geen schuld. Over drie jaar is er niet veel veranderd, als ik tevreden ben en blijf dan is het goed. Ik ben nu schuldenvrij dus alles loopt goed.

Benieuwd wat Vooruit voor u kan betekenen?

Tips van Sjaan

Durf hulp te zoeken of neem iemand eerst in vertrouwen, bijvoorbeeld iemand van een instantie waar je contact mee hebt, een vriend(in) of iemand van familie.
Probeer altijd zelf hulp te zoeken zonder verder in de put te komen. Ik ben zelf gelukkig nooit heel ver in de put gekomen, omdat ik er zelf goed over nadenk wat er gebeurt, maar soms komen dingen op je af waar je niks aan kan doen en dan heb je zo schulden.
Vraag hulp, dan ben je er ook eerder van af.
Als je iemand kent die ook onder bewind staat dan vraag het eens: hoe is de bewindvoerder? Hoe gaat het? Hoe loopt het? Zodat je dat ook eens van een ander hoort.
Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons