Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Het verhaal van Marianne

Even voorstellen ...

Ik ben Marianne, 44 jaar, alleenstaande moeder van twee jongens van 17 en 19 jaar. Woonachtig in een veel te klein hutje in de gemeente Deurne. Ik zit vanaf december 2015 in de WSNP, werk fulltime als receptioniste-telefoniste en verzorg daarnaast administratieve taken op Customer service. Mijn hobby’s zijn gezellig kletsen met vriendinnen, lekker wandelen door de bossen, naar de vlooienmarkt en genieten van een momentje in de sauna.

afbeelding Vooruit Bewindvoering

Het verhaal van Marianne:

Ik heb Annemarie leren kennen omdat zij de administratie van mijn onderneming verzorgde. Zij kwam 1 dag in de maand bij mij thuis om alles in orde te maken en overzicht te creëren en te houden. Door een hoop ellende, oorzaak echtscheiding, heb ik mijn onderneming moeten beëindigen. De schulden liepen op en Annemarie en ik wisten eigenlijk al waar dit ging eindigen. Annemarie is samen met mij op zoek gegaan naar hulp, maar ondanks meerdere gesprekken met instanties en bewindvoerders zagen wij de oplossing niet komen. Annemarie heeft toen gezegd; ‘Dit ga ik zelf doen’.

Hier is Vooruit Persoonlijke Bewindvoering ontstaan, vanuit een keet bij de toenmalige woning van Annemarie. Meerdere uren heb ik daar gespendeerd, samen instanties gebeld, afgestruind en lastig gevallen. Van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug, maar Annemarie was er altijd als het nodig was.

Nu jaren verder heeft Annemarie een mooi bedrijf met een eigen kantoor in Gemert.

“Voor mij is Vooruit Persoonlijke Bewindvoering de hulpverlener die zaken aanpakt.”

Hoe gaat het nu met Marianne verder?

Momenteel heeft Vooruit Persoonlijke Bewindvoering niet zoveel werk meer met mij, maar om destijds alles op poten te zetten heeft veel tijd gekost. Overal is op bezuinigd, alles is nageplozen en soms zijn mensen tegen hun schenen geschopt, maar daarna liep het ook als een tierelier.

Als ik nu bel weet Annemarie dat de nood aan de man is en wordt er meteen naar een oplossing gezocht. Voor mij is Vooruit Persoonlijke Bewindvoering de hulpverlener die zaken aanpakt.

Over drie jaar hoop ik schuldenvrij te zijn, een leuk huisje te hebben met drie slaapkamers, geld op de spaarrekening en op vakantie te zijn geweest met mijn jongens. Met leuke vrienden en rust ben ik helemaal tevreden. Ik wil nooit meer tot over mijn oren in de schulden terecht komen!

Benieuwd wat Vooruit voor u kan betekenen?

Tips van Marianne voor mensen met schulden:

Ga terug naar de basis en kijk eens goed naar wat je al hebt
Leef niet van dag naar dag, maar Vooruit!
Wees open tegen familie en vrienden, zij kunnen je helpen en ondersteunen. Zo mag je een keer komen eten bij de buurvrouw, wordt je een keer extra uitgenodigd voor een BBQ en krijg je nog goede en leuke kleding uit je omgeving.
Koop kleding en spullen buiten het seizoen (bv de winterjas in maart)
Ga op zoek naar instanties die je kunnen helpen en neem altijd een vertrouweling mee naar gesprekken
Ook al heb je weinig geld, stop elke week 10% van je budget in een potje wat niet open kan. Maak de pot in December open.
Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons