Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Hulp aan ouderen door Vooruit Persoonlijke Bewindvoering

Ouderen die hun hele leven hard gewerkt hebben en nu zorg nodig hebben

Het aantal ouderen in ons land stijgt steeds meer. Mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben en nu onze zorg nodig hebben. De zorg die deze bevolkingsgroep nodig heeft, wordt grotendeels geregeld door de overheid. Maar hoe zit het met de zorg voor hun financiën?
Zodra ouderen niet meer zelfstandig kunnen zorgen voor hun financiën, wordt dit vaak een taak van de kinderen. Dit wordt als vanzelfsprekend aangenomen. Maar zijn de kinderen daar altijd even blij mee?

Geld blijft toch hoofdoorzaak nummer 1 bij familieruzies.

Het is een hele verantwoording en de meesten hebben het al druk genoeg met hun eigen leven. Echter zegt u tegen uw ouders niet zomaar nee en wie moet dat anders doen? Hoe gaan we dit verzorgen zonder later problemen te krijgen met broers of zussen?

afbeelding Vooruit Bewindvoering

Zodra ouderen niet meer zelfstandig kunnen zorgen voor hun financiën, wordt dit vaak een taak van de kinderen.

U kunt ervoor kiezen om de financiën van (dementerende) ouderen uit te besteden aan Vooruit Persoonlijke Bewindvoering.
Dit is een keuze die natuurlijk niet zomaar gemaakt wordt. Daarom is een eerste kennismaking, waarin u uw wensen kenbaar maakt, ook voor ons erg belangrijk, omdat wederzijds vertrouwen de basis is om u goed te helpen.

Zowel bij budgetbeheer als bij bewindvoering ontvangen wij uw inkomsten op een beheerrekening op uw naam. Wij dragen zorg voor het betalen van de vaste lasten, betalen u leefgeld uit en sparen voor u als dat mogelijk is. Dit gaat allemaal in onderling overleg en tegen een vast tarief per maand.

Wij leggen schriftelijke verantwoording af, bijvoorbeeld aan de kinderen, en bij bewindvoering worden we extra gecontroleerd door de kantonrechter.
Daarnaast is er de mogelijkheid om uw vermogen door ons te laten beheren. Wij kunnen u bijstaan met fiscaal advies, doen jaarlijkse belastingaangiftes en geven advies bij belangrijke financiële veranderingen.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden en geven we ons advies; budgetbeheer of bewindvoering.

Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
Contact met ons