Mijn dossier

Voor meer informatie kunt u mailen naar hulp@vooruitbewind.nl

Bewindvoering aanvragen

Bewindvoering aanvragen

Wanneer het u niet lukt om zelf voor uw financiën te zorgen, kunt u beschermingsbewind aanvragen. Beschermingsbewind kan ook aangevraagd worden voor een familielid bij wie het niet lukt om zelf de financiën te regelen.

Beschermingsbewind, ook wel simpelweg bewindvoering genoemd, kan om verschillende redenen worden aangevraagd:

  • Vanwege psychische problemen
  • Vanwege lichamelijke problemen en/of ziekte
  • Omdat u niet goed met geld om kunt gaan
  • Omdat u schulden heeft welke u zelf niet opgelost krijgt
afbeelding Vooruit Bewindvoering

Uw financiën zijn bij Vooruit Bewind in goede handen en u kunt zich richten op de toekomst!

Bewindvoering aanvragen: hoe moet dat?

Wanneer u een bewindvoerder nodig heeft om u te helpen bij de financiën, kunt u beschermingsbewind aanvragen bij een rechtbank bij u in de buurt. Voordat het bewind wordt aangevraagd, heeft u een gesprek met uw toekomstig bewindvoerder, bijvoorbeeld Vooruit Bewind.

In het gesprek met Vooruit Bewind bespreken we uw financiën, eventuele schulden en beantwoorden we graag de vragen die u heeft. Wanneer we besluiten een samenwerking aan te gaan om uw financiën weer op de rit te krijgen, vragen we graag samen met u het bewind aan.

In het verzoek voor het instellen van bewindvoering geeft u aan wie u het liefst als bewindvoerder wilt aanstellen, in dit geval Vooruit Bewind. De bewindvoerder moet een zogenoemde bereidverklaring invullen, zodat de kantonrechter die uw verzoek behandeld weet dat de bewindvoerder bereid is om u te helpen bij uw financiën.

Bij het verzoek moet ook een Plan van Aanpak meegestuurd worden. In dit Plan van Aanpak staan de gemaakte afspraken tussen u en uw bewindvoerder om er samen voor te zorgen dat het bewind goed verloopt. Wanneer er problematische schulden zijn, moet er ook een Aanvullend Plan van Aanpak mee worden gestuurd. Hierin staan meer afspraken over hoe de schulden opgelost gaan worden

Bewindvoering is aangevraagd, en nu?

Nadat het verzoek voor onderbewindstelling naar de rechtbank is gestuurd, ontvangt u binnen enkele weken een uitnodiging voor een zitting in de rechtbank bij u in de buurt. Uw bewindvoerder van Vooruit Bewind zal ook bij de zitting aanwezig zijn.

Tijdens de zitting, die meestal niet langer dan tien minuten duurt, wordt kort besproken waarom u bewind heeft aangevraagd en hoe eventuele schulden zijn ontstaan. De kantonrechter zal vragen of u nog vragen heeft en spreekt het bewind uit.

Binnen enkele weken ontvangt u en Vooruit Bewind de beschikking. Hierin staat vermeld dat u onder bewind staat, per welke datum, wie uw bewindvoerder is en andere zaken die van belang zijn voor het bewind.

 Vooruit Bewind is er van overtuigd dat iedereen een eigen aanpak verdient voor het oplossen van zijn of haar financiële problemen.

Bewindvoering is van start gegaan!

Zodra de beschikking is ontvangen, gaat het bewind van start! Vooruit Bewind gaat voor u aan de slag om uw financiën zo snel mogelijk in beeld te krijgen en neemt de betalingen van de vaste lasten van u over. Uiteraard is het van belang dat u goed contact houd met uw bewindvoerder om er voor te zorgen dat het bewind goed loopt. Uw financiën zijn bij Vooruit Bewind in goede handen en u kunt zich richten op de toekomst!

Eens per jaar bespreekt Vooruit Bewind met u de zogenoemde Rekening & Verantwoording. Dit is een verslag waarin de bewindvoerder verantwoording aan u en aan de rechtbank af moet leggen wat er met uw geld is gebeurt. Vooruit Bewind bespreekt gedurende het jaar indien nodig samen met u de verloop van het bewind en houdt u met het online kasboek op de hoogte van wat er met uw geld gebeurt.

Elke persoon is anders, dus ook uw financiën. Vooruit Bewind is er van overtuigd dat iedereen een eigen aanpak verdient voor het oplossen van zijn of haar financiële problemen. Bent u benieuwd wat wij voor u en uw financiën kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, wij nemen graag voor u de tijd!

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

    Vooruit Persoonlijke Bewindvoering werkt samen met Adadie's Administratieve diensten. Website door Bulb online
    Contact met ons